BrewFerm Triple - Rietsuiker
okt 20 2012- Details
Er worden 4 bier variaties gebrouwen om de smaakverschillen te leren kennen. Als beginner ga ik nog steeds aan de slag met een bierkit en kies voor een BrewFerm Triple. De 4 variaties zijn: met kristalsuiker, met rietsuiker, met kandijsiroop, met gist T-58.
Dag 1: 20 oktober 2012
Hierbij worden de instructies van BrewFerm gevolgd, maar de suiker wordt vervangen door rietsuiker. Benieuwd wat deze andere suiker voor invloed zal hebben.
Dag 10: De temperatuur in mijn vergistings kamer is 20°C. Tot mijn verrassing blijft het waterslot op de wort nog steeds actief met bellen elke 5 minuten. Mijn bottel-avond schuif ik dus 4 dagen op. Een interessante ervaring.
Dag 14: Bottelen
Dag 20: Het bier mag in de kelder. (+/- 10 °C) voor zo'n 6 a 8 weken.
Dag 76: klaar op: 3 januari 2012