Beginners

dec 31 2013

Ben jij een beginner en is dus uw eerste bier gebrouwen? Dan ben je hier op de goede plaats om verder nieuwe biertjes te gisten.

Er zijn verschillende stappen om te groeien.

Stap 1: Bier-kits

Maak verschillende bieren met een bier-kit. Zo kan je uw brouw ervaring opdoen. Er zijn bier-kits van BrewFerm en Muntons. Deze zijn ideaal om te leren omgaan met het gistvat en het bottelen.

Volg hier enkele bierbrouw dagboeken.

Er rest nog een belangrijk taak tijdens het wachten op het brouw resultaat. Proef verschillende commerciƫle bieren en leer de diverse smaken uit het glas te halen. Lees aandachtig de etiketten. Ruik en proef. Deze kennis zal uw volgende bieren ten goede komen in het selecteren van mouten, hoppen, suikers en kruiden.

Stap 2: Moutextract pakketten

Stap over naar de mout extract pakketten. Het maisch-proces moet nog niet gebeuren. Je moet enkel hop-koken, laten afkoken en vergisten van het bier. Het vergisten ken je reeds van de bier-kits. Het koken wordt een nieuwe vaardigheid. Je hebt weinig nieuw materiaal nodig: een kook-pot en een wort-koeler. Veel succes!

Blijf diverse bieren proeven en de smaken eruit halen. Opnieuw is dit heel belangrijk bij de keuzes die je gaat maken. Je groeit nu stilletjes door tot een hobby brouwer!

Stap 3: Brouwen vanaf de gerst.

Je bent bijna een hobby brouwer. De laatste stap bestaat erin om een bier te brouwen vanaf het mout. Het mouten van de gerst gebeurt zowat altijd in de mouterijen en moet je zelf niet doen. Er bestaan heel wat mout-pakketen waarmee je van start kan gaan. Neem ook nog eens het volledige brouw proces door op deze website. Schrijf steeds je brouwproces op in een brouw dagboek. Zo kan je achteraf de stappen evalueren en verbeteren. De mogelijkheden zijn onbeperkt en het plezier blijft altijd even groot.

Forum

Veel tips vind je op het forum. Ook eigen vragen worden snel beantwoord. Je kan je best inschrijven op dit forum en zo snel informatie bekomen. De mogelijheden van het brouwen zijn onbeperkt. Het plezier blijft altijd even groot!