BrewFerm Triple - T-58 gist

okt 06 2012

Er worden 4 bier variaties gebrouwen om de smaakverschillen te leren kennen. Als beginner ga ik nog steeds aan de slag met een bierkit en kies voor een BrewFerm Triple. De 4 variaties zijn: met kristalsuiker, met rietsuiker, met kandijsiroop, met gist T-58.

 

Dag 1: 6 oktober 2012

Hierbij worden de instructies van BrewFerm gevolgd, maar de gist wordt vervangen door T-58. Gist schijnt een grote invloed te hebben op de smaak. Dit schijnt gist met een pittige smaak te zijn.

Dag 10: De temperatuur in mijn vergistings kamer is 21°C. Tot mijn verrassing blijft het waterslot op de wort nog steeds actief met bellen elke 5 minuten. Mijn bottel-avond schuif ik dus 4 dagen op. Een interessante ervaring.

Dag 14: Bottelen

Dag 16: Het bier mag in de kelder. (+/- 10 °C) voor zo'n 6 a 8 weken.
Dag 72: klaar op: 16 december 2012