Dagboek

Bierbrouw dagboek

jan 02 2014

Een biertje brouwen neemt heel wat tijd in beslag. Het brouw proces is hier in dagboekvorm teruggegeven. Zo kan je het bier nabrouwen. Gezondheid!

Starter: Dit was mijn eerste bier!

Beginner: Brouwen met bierkits om met het materiaal te leren omgaan.

Beginner: Een nieuwe fase is gestart. 4 tripel variaties op bierkits om de invloed van de producten te leren kennen.

Bekijk de video: 4 tripel varianten om de invloed van de producten te leren kennen.

 

Beginner: Opnieuw een stap voorruit want er wordt getest met moutextracten. Extra materiaal is nodig: een kookpot en een wort-koeler. Er wordt gestart met kant en klaar paketten.

Er zal nu een tijdje gewerkt worden met moutextracten om de smaken en recepten onder de knie te krijgen. Een volwaardige hobbybrouwer gaat te werk vanaf de gerst, maar in de Verenigde Staten wordt brouwen met moutextracten ook als volwaardig aanzien. Het brouwen gaat sneller en je hebt ook alle smaken onder controle. Deze brouwtechniek is ideaal voor een beginner om met bier variaties en materialen te leren omgaan. Een gevorderde brouwer gaat hier soms ook met brouwen en dat kan ook prijs-bieren opleveren.

Beginner: Testen met eigen recepten op basis van moutextracten. Er is nieuw materiaal aangekocht: een brouwketel geschikt voor 27 liter. Je kan het perfect uitvoeren in de keuken op een kookplaat, maar dit is gemakkelijker werken.

De komst van een 2e versie van mijn moutextract recepten met kleine variaties. Zo hoop ik het bier te verbeteren.

Experimenteel bier met Gember kruiden als extra toets. Idee op basis van 'De Graal Gember' een schitterend bier met gember toets.

Hobby brouwer: Er is een nieuwe fase aangebroken. Het brouwen op basis van gemout graan. Hiervoor wordt wat extra materiaal aangekocht zoals een schrootmolen. Ik start met een bestaand moutpakket. Zo ben ik zeker van een degelijk recept en goede handleiding. De eerste keer wil ik vooral de techniek uitproberen. Eens ik dat onder de knie heb, zullen eigen recepten snel volgen!